HF enkeltfag

Med HF enkeltfag kan du tage en hel HF-eksamen, følge en målrettet HF pakke eller vælge lige præcis de fag, du har behov for eller interesse i.

 

Læs om fagene her

 

HF enkeltfag kan også læses online.

 

Læs om HF online her

 

 

Ønsker du at afslutte en hel HF, kan du med HF enkeltfag gøre det på 2 år, 3 år eller 4 år – i det tempo som passer dig.

En hel HF som enkeltfag kan udbygges med en supplerende overbygning, som også er adgangsgivende til de lange videregående uddannelser.

 

 

 

Læs vores brochure om SOF

En af mange fordele ved at gå VUC er, at man kan sammensætte og skræddersy sin uddannelse efter behov og kompetencer igennem enkeltfag. I dette semester har jeg for eksempel dansk, engelsk og historie. Før jeg begyndte på VUC, gik jeg på grundforløb 2 som EUX gartner. På grundforløbet fik jeg seks højniveaufag, som jeg nu kan bygge videre på her.
Christian
Smilende ung mand, der sidder i klasserum

HF pakker

Følger du en HF pakke vil det i udgangspunktet være et forløb på 1 år. HF pakkerne er målrettede forløb mod mellemlange videregående uddannelser som fx pædagog, socialrådgiver og sygeplejerske. Se mere om fagene i  HF pakkerne her.

 

Supplerende enkeltfag

Har du afsluttet en gymnasial eksamen og mangler et eller flere fag, for at opfylde kravene til din videregående uddannelse, kan du tage supplerende enkeltfag.

Læs om supplerende enkeltfag

 

Optagelse på HF enkeltfag

Du kan tidligst optages på HF enkeltfag et år efter at have afsluttet enten folkeskolens 9. klasse eller 10. klasse. Optagelsen sker ved samtale med vejleder og på baggrund af dine ønsker og en vurdering af dine faglige kvalifikationer.

 

Deltagerbetaling

På HF enkeltfag skal du betale for hvert fag, du deltager i. Afslutter du en hel HF eller en HF pakke, kan du få din deltagerbetaling retur. Se priser for HF enkeltfag her.

 

SU

Du kan søge SU ved deltagelse på HF enkeltfag.

 

 

 

Tilmelding
Du skal tilmelde dig til HF enkeltfag ved en personlig samtale med en vejleder. Ved uddannelsesstart i august vil der være åben for samtaler i maj, juni og august. Ved uddannelsesstart i januar vil der være åbent for samtaler i december og januar.

Studieinfo

Vi har samlet en række af informationer, der er relevante, når man enten går på skolen eller ønsker at tilmelde sig en uddannelse. Har du andre spørgsmål, er du altid velkommen til at henvende dig i receptionen eller i studievejledningen.