HF ordblind

På Nordvestsjællands HF og VUC kan du tage en HF for ordblinde. Den har samme niveau og samme kvalitet som en almindelig HF, men der tages særlige hensyn til din ordblindhed, bl.a. i form af konkrete værktøjer og IT-hjælpemidler.

Designet til ordblinde

Er du ordblind? Så tag en HF tilrettelagt for ordblinde på Nordvestsjællands HF og VUC. Her bliver du klædt godt på til en videregående uddannelse, samtidig med at du lærer nye strategier til at håndtere din ordblindhed.

Jeg har valgt VUC, fordi de tilbød en HF ordblindepakke. Det giver mig mulighed for at vide, at selvom jeg er ordblind, og selvom jeg har nogle udfordringer i hverdagen med min ordblindhed, så kan jeg faktisk stadig godt få en studentereksamen.
Jeanette, HF ordblind

2 eller 3 år - du vælger selv

Du kan vælge at tage din HF på 2 år, men der er også mulighed for planlægning over 3 år. Det giver dig mere tid til at lave lektier og til at modtage den støtte, som du måske har behov for.

 

De to første år er du i en stamklasse med faste lærere. Hvis du vælger at planlægge din HF over tre år, vil de fleste af valgfagene på tredje år foregå på hold med andre HF-elever.

 

Du kan søge om optagelse direkte fra 9. eller 10. klasse.

Hvad får du?

  • En fuld HF-eksamen som giver adgang til videregående uddannelser
  • Særlig ordblindestøtte og IT-hjælpemidler
  • Mulighed for at få en bærbar computer med stave/læseprogrammer stillet til rådighed
  • Undervisning i IT-hjælpemidler og hjælpe­programmer
  • Særlige kontaktpersoner som kan hjælpe med råd og vejledning
  • Kun ca. 23 lektioner om ugen, hvis du vælger at tage uddannelsen over 3 år.
  • Trygt miljø – vi møder dig, hvor du er.

 

 

Sådan søger du om optagelse

Du søger ind på den 2-årige HF via optagelse.dk. Det er vigtigt, at du skriver, at du søger HF ordblind, så du kan blive optaget i den rigtige klasse. Det er desuden vigtigt, at du medsender alle relevante eksamensbeviser og gerne dokumentation for din ordblindhed.

Hvad er din drøm?

Vores kursister har mange forskellige baggrunde, drømme og fremtidsplaner. Her kan du læse lidt om, hvorfor de har valgt at tage deres uddannelse på Nordvestsjællands HF og VUC

Studievejlede med fjollede hatte

Vi er altid klar til at hjælpe dig

Har du spørgsmål til vores uddannelser eller ønsker du at tilmelde dig?

I vores studievejledning er vi altid klar til at hjælpe dig.